Zupa krym z kartofli

SKŁADNIKI:

  • 8 wielkich kartofli
  • 1L bulionu (rosół z niedzieli)
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • masło do smażynio
  • śmietana
  • natka pietruszki do dekoracji

JAK ZROBIĆ?
  1. kartofle łobiyromy, myjymy i krejymy na kostka
  2. cebula siekomy na drobno
  3. do garca wciepujymy ze 2 łyżki masła i na rozgrzoty tłuszcz wciepujymy posiekano cebulka i lekko przesmażomy
  4. dolywomy bulion i dociepujymy pokrote kartofle
  5. doprawiomy solom ipieprzym i warzymy tak długo aż kartofle bydom miynkie
  6. na koniec wlywomy ze 3-4 łyżki śmietany i blyndujymy całość na gładko
  7. w razie potrzeby doprawiomy do smaku i podowomy z posiakanom pietruszkom