Zupa krym z kartofli

SKŁADNIKI:

  • 8 wielkich kartofli
  • 1L bulionu (ros├│┼é z niedzieli)
  • 1 cebula
  • s├│l i pieprz
  • mas┼éo do sma┼╝ynio
  • ┼Ťmietana
  • natka pietruszki do dekoracji

JAK ZROBI─ć?
  1. kartofle łobiyromy, myjymy i krejymy na kostka
  2. cebula siekomy na drobno
  3. do garca wciepujymy ze 2 łyżki masła i na rozgrzoty tłuszcz wciepujymy posiekano cebulka i lekko przesmażomy
  4. dolywomy bulion i dociepujymy pokrote kartofle
  5. doprawiomy solom ipieprzym i warzymy tak długo aż kartofle bydom miynkie
  6. na koniec wlywomy ze 3-4 ┼éy┼╝ki ┼Ťmietany i blyndujymy ca┼éo┼Ť─ç na g┼éadko
  7. w razie potrzeby doprawiomy do smaku i podowomy z posiakanom pietruszkom