Karczek smażony

SKŁADNIKI:

  • karczek
  • czosnek
  • papryka czyrwono słodko,
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażynio
  • ewyntualnie śmietonka i mąka do zołzy


JAK ZROBIĆ?

  1. Karczek, nojlepij dziyń wcześnij pokroć we plastry grubości ok póltora do dwóch cyntów i zasolić.
  2. wrazić do pojymnika, przikryć deklym abo foliom i dać do lodówki.
  3. Na drugi dziyń rozgrzoć tłuszcz na tyglu i obsmażić karczek z obydwu stron,
  4. czosnek pokroć w plastry i wciepać pod koniec smażynio karczku.
  5. Taki obsmażony karczek dopiyro posypujymy paprykom, podlywomy wodom i duszymy pod deklym do miynkości.
  6. Tyj wody na poczontek wlyjcie tak wele cyntymetra od dna garca.
  7. Karczek trza dusić na małym łogniu ale jak woda odparuje to trza dolywać.
  8. Nie wlywejcie wody za moc, bo karczek sie bydzie warzył a niy dusił.
  9. Jak bydzie miynki wyciongomy na talyrz coby miynso odpoczło... idzie sie go poloć takim sosym spod miynsa a idzie sie tyż zrobić fajno zołza ze śmiotonkom i mąkom.


WSKAZÓWKA:
Karczek nojlepij smakuje ze kapustom zasmażanom i obojyntnie czy z kiszonom czy ze świyżom