Nudelzupa

SKŁADNIKI:

  • różne rodzaje miynsa (trocha drobiu - może być skrzidełko, wołowe z kościom)
  • marekwia, pietruszka, seler
  • pora kulek pieprzu
  • cebula
  • może być lubczyk, seler naciowy, zielono czyńść pora, natka pietruszki

JAK ZROBIĆ?

  1. Miynso umyć w letnij wodzie, wciepujymy do garca i zalywomy zimnom wodom
  2. Wciepujymy gymiza
  3. Cebula opolomy na ogniu (aż bydzie czorno) i wciepujymy do zupy
  4. Dodowomy kulki pieprzu i warzymy
  5. Warzymy pod przikryciym i na blank małym łogniu ze 2h coby się niy skalił
  6. Jak rosół nom sie uwarzi to przecedzomy i doprawiomy solom, pieprzym, magi
  7. Na talyrzu podowomy z posiekanom natkom pietruszki, miynsym ze zupy i gymizom pokrotom w drobno kosteczka

 

WSKAZÓWKA: idzie użyć lubczyk zamiast magii, do zupy idzie sie dodać zielono czyńść pora, natka pietruszki, seler naciowy. Podowomy z nudlami abo z ajnlaufym