Pieczone podudzie z indyka

SKŁADNIKI:

 

  • 4 podudzia czyli pa┼éki z indyka
  • rynkow do pieczynio

SKŁADNIKI NA MARYNATA:
  • 1 ┼éy┼╝ka miodu
  • 1 ┼éy┼╝ka ┼éagodnego zymftu (musztardy)
  • 4 z─ůbki czosku
  • 2 ┼éy┼╝ki oleju
  • 1 ┼éy┼╝ka majeranku
  • 1 ┼éy┼╝ka s┼éodkij papryki
  • 1 ┼éy┼╝eczka soli
  • p├│┼é ┼éy┼╝eczki pieprzu

JAK ZROBI─ć?
  1. zanim bydymy piyc podudzie dobrze jest je zatonkać we solance na conajmnij 2dni, solanka o proporcjach 2 łyżki soli na 1L wody i robiymy jom tela coby nasze podudzia były całe zatonkane i wrażujymy je do lodówki
  2. rano w dziy┼ä pieczynio wyci─ůgomy podudzia z solanki tak coby trocha obesch┼éy i rychtujymy marynata
  3. marynata rychtujymy z podanych sk┼éadnik├│w, oczywi┼Ťcie czosnek przeciskomy przez preska
  4. podudzia smarujymy dokładnie z kożdyj strony marynatom i wrażujymy do rynkowa do pieczynio
  5. rozgrzywomy piekarnik do 180oC, wra┼╝ujymy miynso i piekymy 1,5h
  6. po tym czasie rozcinomy rynkow a nojlepij wycinomy na wiyrchu otwór coby nom sie podudzia przipiykły z wiyrchu a żeby zołza niy wyleciała
  7. piekymy jeszcze z 30min tak co sie zrobi lekko chrupionco sk├│rka

WSKAZÓWKA: z wytopionego fetu robiymy zołza i podowomy ze kluskami