Zupa koperkowo

SKŁADNIKI:

  • 1L bulionu
  • pynczek koperku
  • 3 kartofle
  • 3 marekwie
  • 1 cebula dymka ze szczypiorkiym
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki śmietonki krymówki 30%
  • sól, gałka muszkatołowo, oregano (ewyntualnie kurkuma)

JAK ZROBIĆ?
  1. w garcu roztopić masło i podsmażić przez ok 10minut bez przikrycio pokrote na kostka warzywa - kartofle, marekwia, cebula i szczypior (szczypior posiekać)
  2. po 10minutach do garca wloć bulion i prziprawić do smaku solom, gałką, oregano i opcjonalnie kurkumą
  3. zupa warzić na małym łogniu przez ok 15minut
  4. koperek umyć, drobno pociekać i wsuć do warzącyj sie zupy - bulkać ok 5minut
  5. na som koniec doloć śmietonka (abo mlyko) i doprowadzić do zagotowanio

WSKAZÓWKA: w przepisie idzie pominąć kartofle i osobno uwarzić nudle abo ryż