Łopatka mielono ze krałzy

SKŁADNIKI:

  • 1kg łopatki wieprzowyj
  • 15g soli peklowyj
  • 1g pieprzu mlotego
  • 1g czosku granulowanego
  • 1g mlotyj gorczycy
  • 3/4 szolki zimnyj wody
  • 1 łyżka żelatyny

JAK ZROBIĆ?
  1. miynso umyć i zemloć na drobych łoczkach, przeciepać do miski i dodać prziprawy
  2. wloć zimno woda i dodać żelatyna
  3. wszystkie składniki bardzo dobrze wymiyszać
  4. surowe miynso przelożyć do krałzów (ładujymy do ok 3/4 wysokości) i zakryncić dekle
  5. do wielkigo garca na dno dać ściyrka i powrażować krałzy
  6. zaloć wodom do 3/4 wysokości krałzy i warzić 1 godzina
  7. zawarzone krałzy zostawiomy w wodzie w garcu bo na drugi dziyń trza je zawarzić drugi roz ale tym razym ino 30minut
WSKAZÓWKA: tako pasteryzacja pozwalo nom trzimać krałzy 1 miesiąc abo i trocha dłużyj i niy muszom stoć w lodówce
WSKAZÓWKA 2: idzie sie użyć tyż przerost ze schaby, to takie tłuściejsze co znojduje sie na boku schabu