Kreple

SKŁADNIKI:

  • 1kg mąki
  • 20dkg cukru + cukier waniliowy
  • 20dkg margariny
  • 5dkg drożdży
  • 6 jajek
  • 0,5l mlyka
  • 1 kieliszek gorzołki
  • 6 kostek smalcu
  • cukier puder
  • skórka z cytryny
  • twardo marmelada

JAK ZROBIĆ?

  1. mąka przesioć do miski, trocha posolić
  2. mlyko podgrzoć, rozpuścić drożdże, dodać 2 łyżeczki cukru i 5 łyżek mąki z miski, przikryć i zostawić do wyrośniyńcio
  3. do reszty cukru dodać cukier waniliowy, 3 jajka i 3 żółtka - ubić
  4. margarina roztopić
  5. do mąki zetrzić skórka z cytryny, dodać wyrośniynte drożdże i ubite z cukrym jajka
  6. wyrabiać ciasto i napowietrzać
  7. wloć roztopiono margarina, wyrabiać i napowietrzać
  8. wloć kieliszek gorzołki, wyrabiać i napowietrzać
  9. przikryć i zostawić w misce do wyrośniyńcio ok 2h
  10. stół posypać mąką, brać małymi garściami, rozłożyć palcami na rynce, nafilować, uformować kreple zaklejajonc filong w środku, zostawić na wyrośniyńcio pod przikryciym (niy za dugo)
  11. ciasta niy wałkować bo kreple bydom twarde
  12. wciepować na rozgrzoty smalec, smażić do zabronocynio z dwóch stron, polukrować

do smalcu wciepać mały obrany kartofel, żeby kreple niy były fest bronotne

LUKIER - biołtka z jajec kere zostały + cukier puder

Przepis na około 40 krepli