SKŁADNIKI:
- 1kg mąki
- 20dkg cukru + cukier waniliowy
- 20dkg margariny
- 5dkg drożdży
- 6 jajek
- 0,5l mlyka
- 1 kieliszek gorzołki
- 6 kostek smalcu
- cukier puder
- skórka z cytryny
- twardo marmelada
JAK ZROBIĆ?
- mąka przesioć do miski, trocha posolić
- mlyko podgrzoć, rozpuścić drożdże, dodać 2 łyżeczki cukru i 5 łyżek mąki z miski, przikryć i zostawić do wyrośniyńcio
- do reszty cukru dodać cukier waniliowy, 3 jajka i 3 żółtka - ubić
- margarina roztopić
- do mąki zetrzić skórka z cytryny, dodać wyrośniynte drożdże i ubite z cukrym jajka
- wyrabiać ciasto i napowietrzać
- wloć roztopiono margarina, wyrabiać i napowietrzać
- wloć kieliszek gorzołki, wyrabiać i napowietrzać
- przikryć i zostawić w misce do wyrośniyńcio ok 2h
- stół posypać mąką, brać małymi garściami, rozłożyć palcami na rynce, nafilować, uformować kreple zaklejajonc filong w środku, zostawić na wyrośniyńcio pod przikryciym (niy za dugo)
- ciasta niy wałkować bo kreple bydom twarde
- wciepować na rozgrzoty smalec, smażić do zabronocynio z dwóch stron, polukrować
do smalcu wciepać mały obrany kartofel, żeby kreple niy były fest bronotne
LUKIER - biołtka z jajec kere zostały + cukier puder
Przepis na około 40 krepli