Krokiety z pieczarkami

SKŁADNIKI NA CIASTO:

 

  • 0,5L mlyka
  • 0,25L wody
  • 2 jajca
  • mąka pszynno
  • olyj do smażynio

SKŁADNIKI NA FILONG:
  • 0,5kg pieczarek
  • bułka tarto
  • jajco
  • margarina do smażynio
  • sól i pieprz
JAK ZROBIĆ?
  1. na początek fyrlomy ciasto z podanych składników (mlyko, woda, jajca, mąka pszynno) - ciasto powinno być dość rzodkie
  2. nafyrlane ciasto wrażujymy do lodówki coby odpoczło i żeby straciły sie bąble
  3. pieczarki myjmy, siekomy i przesmażomy na margarinie
  4. pieczarki tyż trza solidnie doprawić solom i pieprzym żeby niy były płone
  5. przesmażone pieczarki odkłodomy do wychłodniyńcio a wyciągomy z lodówki ciasto i smażymy na oleju ciynkie naleśniki
  6. czekomy aż naleśniki ochłodnom i zmiynknom
  7. na środek naleśnika dowomy pieczarki (tak 1 łyżka) i klapujymy boki naleśnika do środka (robiymy koperta, ale mogymy tyż zawinąć w rulon)
  8. tak przigotowany krokiet panierujymy, nojprzód w jajcu potym w bułce tartyj
  9. opanierowane krokiety smażymy na złoty kolor na margarinie

WSKAZÓWKA: krokiety nojlepij smakujom z barszczym