Ciasto drożdżowe z rabarbarym

SKŁADNIKI NA ZACZYN:

 

  • 2 łyżki mąki pszynnyj
  • 4 łyżki ciepłego mlyka
  • 40g świyżych drożdży
  • 1 łyżka cukru

SKŁADNIKI NA CIASTO:
  • 4 szolki mąki pszynnyj
  • 5 żółtek
  • 1 szolka ciepłego mlyka
  • 100g masła
  • 100g cukru pudru
  • szczypta soli

SKŁADNIKI NA KRUSZONKA:
  • 150g mąki pszynnyj
  • 100g cukru
  • 100g masła

  • 4 łodygi rabarbaru

JAK ZROBIĆ?
  1. rychtujymy zaczyn - podane składniki wymiyszać w garcu i łostawić pod przikryciym do wyrośniyńcio, jakieś 20-30minut
  2. jak sie upewniymy że zaczyn zaczyno wyrastać to rychtujymy ciasto - do wielkij miski wsypujymy mąka, cukier, wbijomy jajca, wlywomy mlyko, wyrośniynte drożdże i delikatnie solymy
  3. masło trza roztopić na tygliku i dodać do całości - dokładnie miyszomy i wyrabiomy, uklepujymy i napowietrzomy
  4. zostawiomy do wyrośniyńcio pod przikryciym na ook 2h
  5. rychtujymy forma (22x34 abo tortownica o średnicy 28cm) - wykłodomy papiórym do pieczynio
  6. ciasto przekłodomy do blaszki, rabarbar obiyromy, krejymy i rozkłodomy równo na cieście
  7. na som wiyrch ukłodomy kruszonka (wszystkie składniki kruszonki miyszomy ze sobą)
  8. ciastp wrażujymy doo nagrzotego do 175 piekarnika na ok 80minut (w zależności od pieca)