Pieczone kartofle z boczkiym i syrym

SKŁADNIKI:

  • 10 kartofli średnij wielkości
  • 20 plastrów boczku wyndzonego parzonego
  • 20 plastrów żółtego syra
  • olyj
  • sól i pieprz
  • słodko papryka
  • zioła prowansalskie


JAK ZROBIĆ?
  1. kartofle obiyromy, myjymy i nacinomy tak żeby niy przeciąć całkiym ale żeby były w nich 4 naciyńcia od wiyrchu w poprzek kartofla
  2. ścinomy trocha kartofel z dołu, żeby sie niy kuloł
  3. w naciyńcia wrażujymy boczek, syr, boczek, syr (na przemian)
  4. ukłodomy kartofle w naczyniu żaroodpornym abo na blaszce wyłożonyj papiórym do pieczynio
  5. w asyjetce rychtujymy marynata - 5 łyżek oleju, sól, pieprz, słodko papryka i zioła prowansalskie, wszystko miyszomy i nakłodomy silikonowym pyndzelkiym na kożdy kartofel
  6. wrażujymy do nagrzotego do 180oC piekarnika na ok 40minut