Zupa krym szpinakowo

SKŁADNIKI:

  • 200g mro┼╝onego szpinaku rozdrobnionego
  • 1L bulionu abo roso┼éu
  • 4 ┼Ťrednie kartofle
  • p├│┼é cebuli
  • 4 z─ůbki czosku
  • mas┼éo
  • ga┼éka muszkato┼éowo
  • s├│l i pieprz

JAK ZROBI─ć?
  1. rozgrzywomy we tygliku ze 2 łyżki masła
  2. siekomy cebula na drobno kosteczka a 2 z─ůbki czosku na plasterki
  3. jak masło sie rozgrzeje najpiyrw wciepujymy cebulka, trocha jom trza zeszklić i dociepujymy czosnek i tyż czekomy aż sie trocha zeszkli
  4. ┼éobiyromy kartofle i krejymy na drobno kosteczka i dociepujymy do zeszklonyj cebulki, podsma┼╝omy delikatnie na ma┼Ťle
  5. doprzesmażnych kartofli wlywomy bulion abo rosół, przikrywomy deklym i warzymy tak długo aż kartofle bydom miynkie
  6. dociepujymy szpinak zawarzujymy i dociepujymy przeci┼Ťniynte przez praska 2 z─ůbki czosku
  7. blyndujymy zupa na gładki krym i zblyndowano zupa doprawiomy solom, pieprzym i gałkom muszkaołowom
WSKAZ├ôWKI: najlepij smakuje z grzankami a idzie sie ty┼╝ zrobi─ç na talyrzu kleks ze ┼Ťmietany