Zielony szałot

WERSJA 1:

SKŁADNIKI:

  • zielony szałot
  • pół szolki kwaśnyj śmietany
  • 2-3 łyżeczki cukru
JAK ZROBIĆ?
  1. szałot myjymy pod bieżacom wodom i obrywom liście
  2. targomy liście szałotu na myńsze konski - niy krejymy!
  3. w małym gorczku miyszomy śmietana z cukrym tak długo aż sie sukier rozpuści
  4. wciepujymy szałot do wiynkszyj miski i zalywomy sosym ze śmietany i cukru

WERSJA 2:
SKŁADNIKI:
  • zielony szałot
  • wyndzony boczek abo szpyrka
  • ocet
  • przewarzono woda
  • sól i cukier

JAK ZROBIĆ?
  1. szałot rychtujymy tak jak w wersji 1 - myjymy i targomy do asyjetki
  2. ze 2-3 plasty boczku abo szpyrki krejymy na kosteczka i smażymy w tygliku
  3. w małym gorczku miyszomy ze 2 łyżki wody, pół łyżki octu, troszka soli i cukru i miyszomy aż sie rozpuści
  4. potargany szałot polywomy sosym octowym i zeskważonymi szpyrkami