Ciasto z jagodami

SKŁADNIKI:

  • 70g mas┼éa
  • 1/2 tabliczki czekolady
  • ok 200g herbatnik├│w
  • 300g jag├│d
  • 120g cukru
  • 600g jogurtu naturalnego gynstego
  • 2 jajca
  • cukier waniliowy
  • 4 ┼éy┼╝eczki ┼╝elatyny
  • 100ml krym├│wki (┼Ťmietonka 30-36%)
  • cukier puder

JAK ZROBI─ć?
  1. herbatniki trza pokruszy─ç
  2. masło i szekulada roztopić w tygliku (niy warzić!) i wymiyszać z herbatnikami
  3. tortownica wyłożyć papiórym na dnie i na to wyłożyć herbatniki i wrazić do lodówki żeby to wytyngło
  4. 250g jagód dać do gorczka i posuć 40g cukru - łostawić na ok 15min aż puszczom sok
  5. po 15minutach jagody zawarzić i jak przechłodnom to zmiksować z jogurtym naturalnym
  6. jajca, 80g cukru i cukier waniliowy ubi─ç na parze (miska ze jajcami i cukrami k┼éadymy na garniec z warz─ůcom sie wodom i miksujymy)
  7. ciepło masa jajeczno zostawić do wychłodniyńcio
  8. masa jagodowo po┼é─ůczy─ç z mas─ů jajecznom
  9. ┼╝elatyna rozpuszczomy w ok 0,5 szolki gorkij wody, czekomy a┼╝ wych┼éodnie ale ┼╝eby niy zgynstnia┼éa i dolywomy jom do ca┼éo┼Ťci
  10. miksujymy ca┼éo┼Ť─ç i wylywomy na spodek z herbatnik├│w - wstawiomy na conajmnij 5h do lod├│wki
  11. na som koniec ubijomy krymówka (musi być schłodzono) z ok 2 łyżkami cukru pudru, wykłodomy na wiyrch i sujymy resztom jagód