Schab warzony w mlyku

SKŁADNIKI:

  • 1,5 p┼éaskij ┼éy┼╝eczki soli
  • 1 ┼éy┼╝eczka majeranku, czosku granulowanego i s┼éodkij papryki
  • p├│┼é p┼éaskij ┼éy┼╝eczki pieprzu, ostryj papryki, tymianku abo rozmarynu
  • 1kg schabu bez ko┼Ťci
  • 1L mlyka
  • 2 kulki ziela angielskigo, 1 ma┼éy listek laurowy

JAK ZROBI─ć?
  1. schab rychtujymy odpowiednio wczas, zeby m├│g sie dobrze zapeklowa─ç w prziprawach
  2. w asyjetce rychtujymy sól, majeranek, czosnek, papryka, pieprz i tymianek - wszystko miyszomy dokładnie i tom miyszankom obsuwomy schab z kożdyj strony, owijomy foliom i wrażujymy do lodówki najlepij na cołko noc
  3. godzina przed warzyniym wyci─ůgomy schab z lod├│wki ┼╝eby dosto┼é tymperatury pokojowyj
  4. po tym czasie rychtujymy garniec* w kerym bydzie sie warził schab, wlywomy do niego mlyko, dodowomy listek i ziele
  5. mlyko zawarzujymy i do warz─ůcego sie mlyka dodowomy odwiniynty z folii schab
  6. mlyko musi przikry─ç co┼ékie miynso a jak tego mlyka bydzie za ma┼éo to idzie dolo─ç trocha wrz─ůtku z czajnika
  7. jak schab zacznie sie warzi─ç to zaczynomy odlicza─ç czas - do ciynkigo schabu ok 25min a do rubszego ok 30min
  8. miynso warzić bez przikrycio tak coby cołki czos bulkało
  9. po tym czasie wy┼é─ůczomy palnik, przikrywomy deklym i ┼éostawiomy tak jeszcze z godzina
  10. po tym czasie wyci─ůgomy schab, osuszomy ryncznikiym i idzie je┼Ť taki gorki abo sch┼éodzony na sznicie