1 łyżeczka majeranku, czosku granulowanego i słodkij papryki
pół płaskij łyżeczki pieprzu, ostryj papryki, tymianku abo rozmarynu
1kg schabu bez kości
1L mlyka
2 kulki ziela angielskigo, 1 mały listek laurowy
JAK ZROBIĆ?
schab rychtujymy odpowiednio wczas, zeby móg sie dobrze zapeklować w prziprawach
w asyjetce rychtujymy sól, majeranek, czosnek, papryka, pieprz i tymianek - wszystko miyszomy dokładnie i tom miyszankom obsuwomy schab z kożdyj strony, owijomy foliom i wrażujymy do lodówki najlepij na cołko noc
godzina przed warzyniym wyciągomy schab z lodówki żeby dostoł tymperatury pokojowyj
po tym czasie rychtujymy garniec* w kerym bydzie sie warził schab, wlywomy do niego mlyko, dodowomy listek i ziele
mlyko zawarzujymy i do warzącego sie mlyka dodowomy odwiniynty z folii schab
mlyko musi przikryć cołkie miynso a jak tego mlyka bydzie za mało to idzie doloć trocha wrzątku z czajnika
jak schab zacznie sie warzić to zaczynomy odliczać czas - do ciynkigo schabu ok 25min a do rubszego ok 30min
miynso warzić bez przikrycio tak coby cołki czos bulkało
po tym czasie wyłączomy palnik, przikrywomy deklym i łostawiomy tak jeszcze z godzina
po tym czasie wyciągomy schab, osuszomy ryncznikiym i idzie jeś taki gorki abo schłodzony na sznicie