Zupa krym z pora

SKŁADNIKI:

  • 3 wielkie pory
  • konsek selera
  • marekwia
  • pietruszka
  • 3 kartofle
  • 5 z─ůbk├│w czosku
  • bulion abo ros├│┼é
  • ┼Ťmietonka s┼éodko
  • mas┼éo do podsma┼╝ynio
  • s├│l, pieprz, cukier, ga┼éka muszkato┼éowo, ewyntualnie sok z cytryny

JAK ZROBI─ć?
  1. z por├│w odcinomy ko┼äce z korzyniym i zielone li┼Ťcie
  2. pory myjymy, osuszomy i krejymy w kr─ů┼╝ki, czosnek ty┼╝ obiyromy i krejymy w plasterki
  3. do garca w kerym bydymy warzić zupa wciepujymy ze 2-3 łyżki masła, roztapiomy i podsmażomy na nim por tak coby byl szklisty i potym dociepujymy czosnek i jeszcze chwila smażymy
  4. w tym czasie rychtujymy reszta gymizy, konsek selera, 1 marekwia, 1 pietruszka i 3 kartofle strugomy i krejymy w kosteczka
  5. do garca w kerym je usma┼╝ony por wlywomy ros├│w (bulion abo ewyntualnie woda) tak ze 3 szolki, dociepujymy pokroto gymiza, garniec przikrywomy i zawarzujymy
  6. jak zupa zacznie bulkać to zmniyjszomy łogiyń tak coby zupa ino leko migała
  7. warzymy tak długo aż gymiza bydzie miynko
  8. doprawiomy solom, pieprzym, cukrym i gałkom (ewyntualnie sokiym z cytryny)
  9. wy┼é─ůczomy ┼éogiy┼ä i blyndujymy ca┼éo┼Ť─ç na g┼éadko
  10. dodowomy ┼Ťmietonka tak ze 3-4 ┼éy┼╝ki
WSKAZ├ôWKA: nojlepij smakuje zeswojskimi grzankami i ┼Ťwiy┼╝o posiekanym koperkiym