Mielonka do krałzy

SKŁADNIKI:

  • 1kg miynsa wieprzowego
  • 15g soli peklowyj
  • 1g pieprzu mlotego
  • 1g czosku granulowanego
  • 1g gorczycy mlotyj

JAK ZROBI─ć?
  1. miynso zemlo─ç na ┼éoczkach 5-7mm, wsu─ç s├│l i pieprz i wyrobi─ç - jak miynso bydzie za tyngie to cykn─ů─ç trocha lodowatyj wody wtedy ┼éatwij sie wyrabio
  2. odstawi─ç do lod├│wki na 24h
  3. po 24h wyci─ůgn─ů─ç, doda─ç czosnek granulowany i gorczyca, dok┼é─ůdnie wymiysza─ç i ty┼╝ w razie czego cykn─ů─ç trocha lodowatyj wody
  4. wra┼╝owa─ç do kra┼ézk├│w, nojlepij niskich a szyrokich bez rancu coby sie fajnie wyci─ůga┼éa (cylindrycznych)
  5. kra┼ézy nape┼éniomy tak do 2/3 wysoko┼Ťci coby mia┼éy jeszcze trocha luftu
  6. krałzy zakryncomy i wrażujymy do garca, zalywomy wodom i warzymy przez ok 1h
  7. zostawiomy do wych┼éodniy┼äcio i wytyngniy┼äcio i mogymy je┼Ť─ç

WSKAZ├ôWKA: czym t┼éu┼Ťciejsze miynso tym mielonka miynkszo