Śledzie łopiekane w krałzie

SKŁADNIKI:

 

  • surowe śledzie zielone
  • margarina do smażynio
NA ZALYWA:
  • szolka łoctu
  • 4 szolki wody
  • 3 łyżki cukru
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • gorczyca
  • cebula
  • marekwia
DO PANIERKI:
  • mąka
  • jajco
  • 1 łyżka zymftu (musztardy)
  • magi
  • sól, pieprz

JAK ZROBIĆ?
  1. śledzie przekroć wzdłuż grzbietu na pół
  2. jajco wymiyszać ze zymftym, magi, pieprzym i solom
  3. wytonkać śledzie w jajcu i opanierować w mące
  4. śledzie usmażić na margarinie
  5. gorkie śledzie zaro wrażujymy do krałzy, dodowomy 1 kulka ziela, pół listka, łyżeczka gorczycy, pora piórek cebule i ze 5 plasterków marekie
  6. z wody, łoctu i cukru warzymy zalywa i zalywomy niom śledzie we krałzie

WSKAZÓWKA: do litrowyj krałzy włazi leko 5 połówek śledzia