Chłodnik litewski

SKŁADNIKI:

  • 2 pynczki botwinki
  • 0,5L bulionu warzywnego abo wody
  • pół pynczka sznitlochu (szczypiorku)
  • pół pynczka koperku
  • 3 ogórki gruntowe
  • 5 radisek (rzodkiewek)
  • 0,5L maślonki
  • 250ml jogurtu naturalnego
  • garść liści szczawiu abo 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz

JAK ZROBIĆ?
  1. botwinka myjymy i odcinomy buraczki
  2. liście pokroć na małe konski a buraczki trza ostrugać i pokroć na plastry i mniyjsze konszczki
  3. do wielkigo garca wciepujymy buraczki,  zalywomy bulionym abo wodom i warzymy ok 10min, po czym dociepujymy liście i warzymy jeszcze ze 5min
  4. odstawiomy do wychłodniyńcio
  5. jak ochłodnie to siekomy liście szczawiu abo dolywomy sok z cytryny do garca
  6. tera rychtujymy reszta składników: łogórki i radiski drobno pokroć nożym abo zetrzić na tarce na rubych łoczkach, przeciepać do miski, posolić i łostawić na ok 10min żeby puściły soki
  7. sznitloch i koperek posiekać
  8. wszystkie składniki dodowomy do buraczków, wlywomy roztrzepano maślonka i jogurt naturalny
  9. wstawiomy do lodówki żeby blank ochłodło
  10. na koniec jeszcze idzie sie to doprawić solom i pieprzym do smaku

WSKAZÓWKA: podowomy nojlepij blank zimny, prosto z lodówki