Łogórki kiszone we krałzie

SKŁADNIKI:

 

  • 2kg małych łogórków gruntowych
  • czosnek
  • koperze kwiotkami
  • korzyń chrzanu (mogom być tyż liście)
  • sól kamiynno
  • 4 krałzy litrowe

 


JAK ZROBIĆ?

 

  1. łogórki umyć pod zimnom wodom
  2. korzyń chrzanu dobrze umyć wodom (idzie sie pomóc szczoteczkom)
  3. do kożdyj krałzy ukłodomy łogórki (nojlepij jak krałza leży wtedy sie fajnie wcisko)
  4. do kożdyj krałzy dowomy 2 abo 3 ząbki czosku, galązka kopru razym z kwiotkami, korzyń chrzanu (abo liście)
  5. woda zawarzujymy i wciepujymy sól kamiynno według zasady 1 kopowiato łyżka na 1L wody
  6. zalywomy łogórki takom gorkom wodom, zakryncomy i łodstawiomy DEKLYM DO GÓRY (niy na dół)
  7. krałzy zostawiomy tak ze 3 dni w kuchni a potym wynoszymy do piwnicy abo spiżarki

WSKAZÓWKA: do litrowyj krałzy włazi plus minus 0,5L wody