Zapiekanka obiadowo

SKŁADNIKI:

  • 7-8 kartofli
  • 2 długie wuszty (np. podwawelsko)
  • 30dkg boczku wyndzonego
  • 2 wielkie cebule
  • 4-5 ząbków czosku
  • 3-4 wielkie plastry karczku (ok. 0,5kg) - może być miynso mielone
  • 20dkg syra żółtego
  • 0,5 szolki śmietanki słodkij

JAK ZROBIĆ?

  1. kartofle uwarzić i pokroć w plastry
  2. wuszt i boczek przesmażić (wuszt w plastry a boczek w kostka)
  3. cebula i czosnek pokroć w plasterki i przesmażić
  4. karczek doprawić, obsmażić z obydwu stron
  5. syr zetrzić na małych łoczkach i wymiyszać ze śmietanom
  6. ukłodać warstwami: kartofle, miynso, kartofle, wuszt+boczek+cebula+czosnek, kartofle
  7. na wiyrch wyloć syr ze śmietanom

Zapiekać w 200oC pod przikryciym ok 25min, potym dekiel ściągnąć i piyc aż syr sie zarumiyni