Zupa krym z czosku

SKŁADNIKI:

  • 2 główki czosku
  • 1kg kartofli
  • 2 małe cebule
  • 1opakowanie syrka mascarpone (abo topionego a może być tyż żółty)
  • 1 liter bulionu warzywnego abo rosołu
  • masło
  • sól, pieprz
  • po ćwierć łyżeczki kminku i tymianku

JAK ZROBIĆ?
  1. cebula obrać i posiekać, trocha masła roztopić we garcu i zeszklić na nim cebula.
  2. do zeszklonyj cebuli wlywomy bulion
  3. kartofle oczywiście łobiyromy i krejymy na kostka
  4. pokrote kartofle wciepujymy do bulionu i warzymy je jakieś 15 minut
  5. czosnek łobiyromy ze szupów i cołki wciepujymy do zupy - warzymy jakieś 10 minut
  6. po tym czasie do całości dodowomy syr (jak używocie syra żółtego to lepij se go potrzić na tarle co by sie pryndzyj rozpuścił
  7. dodowomy prziprawy czyli kminek i tymianek (w razie potrzeby dosolić i dopieprzyć)
  8. na koniec zblyndować cołko zupa na gładko

WSKAZÓWKA: Tako zupa nojlepij smakuje ze grzankami abo z groszkiym ptysiowym