Szpinak na obiod

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg szpinaku świyżego
  • 1/5 kostki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki mlyka
  • 3 ząbki czosku
  • 2 jajka
  • 0,5 kulki gałki muszkatołowyj
  • 1 łyżka kwaśnyj śmietany

JAK ZROBIĆ?

  1. szpinak sparzić wrzątkiym ok 5min
  2. odcedzić, przeloć zimnom wodom, drobno posiekać nożym a długie ogonki oberwać
  3. do tyglika wciepać masło, mąka i zrobić zesmożka
  4. dodać mlyko, wciepać szpinak i smażić ok 10min
  5. czynsto miyszać, żeby sie niy przipoliło a jak bydzie za dużo wody to odparować jom
  6. jajca rozbełtać w miseczce i wloć do tyglika ze szpinakiym - miyszać
  7. czosnek przecić przez preska abo zgniyść nożym i potym uciyrać nożym na desce z solom i dodać do szpinaku
  8. gałka zetrzić i wciepać do szpinaku
  9. dodać smietana i doprawić