Miynso myjymy, osuszomy, odcinomy błonki i tłuszcz. Przekłodomy do naczynia szklanego i zasypujymy cukrym. Przikrywomy i wstawiomy na 24 godziny do lodówki, w miyndzy czasie zlywomy powstało woda.
Miynso myjymy z cukru, osuszomy, ukłodomy w czystym pojymniku szklanym i zasypujymy solom (tak by całkowicie przikryła miynso), miynso przikrywomy i wstawiomy na 36 godzin do lodówki.
Po tym czasie miyso ponownie myjymy, osuszomy i naciyromy wymiyszanymi ziołami. Natarte miynso ponownie wstawiomy do lodówki na 24 godziny.
Miynso wyciągomy z lodówki i przekłodomy do rajtuzy - wkłodomy do nogawice i jom obcinomy, zostawiając jom dłuższo żeby szło jom zawiązać. Tak przigotowany schab wiyszomy w przewiywnym i w miara ciepłym miejscu. Czas suszynio to około 7 dni, czasym może się wydłużyć abo skrócić
WSKAZÓWKI: Jak miynso po nacisku jest miynkie to trza je jeszcze suszyć. Gotowy schab przechowujymy w lodówce.