Faworki

SKŁADNIKI:

  • 400g mąki pszynnyj
  • 4 żółtka
  • pół szolki kwaśnyj śmietany 18%
  • łyżka masła
  • łyżeczka cukru pudru
  • szczypta soli
  • łyżka spirytusu abo łoctu
  • olyj do smażynio
  • cukier puder do posucio


JAK ZROBIĆ?

  1. wszystkie skłądniki wciepujymy do miski
  2. zagniatomy ciasto tak długo aż bydzie jednolite - ugniatać przekłodać, zakłodać swijać dość długo coby dobrze ciasto napowietrzyć
  3. idealnie gładkie ciasto dzielymy se na myńsze koski i fest wałkujymy - tak co bydzie przezroczyste
  4. nożym krejymy ciasto na paseczki takie 3x10cm
  5. na środku paseczka robiymy naciyńcie wzdłuż i przekłodomy jedyn koniec ciasta przez ta dziurka (wiadomo jak wyglondo faworek)
  6. po wykorzystaniu całego ciasta rychtujymy głymboki tygiel z olejym - olyj zagrzywomy
  7. smażymy faworki na rumiano
  8. wyciągomy na ryncznik papiórowy i jak ochłodnom to sujymy cukrym pudrym


WSKAZÓWKA: spirytus abo łocet idzie pominąć - dowo sie to skuli tego coby faworki niy piły łoleju przi smażyniu