Chwołkowe kołoczyki wg Celiny Frej

SKŁADNIKI CIASTO:

  • 2 szkl ciepłego mlyka
  • 5dkg drożdży (świyże, niy w proszku)
  • 6 łyżek cukru
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 50g masła (roztopionego i wystudzonego)
  • ok 0,5kg mąki pszynnyj

SKŁADNIKI NADZIYNIE:

  • 50g masła roztopionego
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka cynamonu

JAK ZROBIĆ?

  1. do ciepłego mlyka dodowomy drożdże i wymiyszomy
  2. dodowomy sól, cukier, jajka i wyrabiomy ciasto (mikser planetarny)
  3. dodowomy mąka i roztopione wychłodzone masło
  4. wyrabiomy na gładko
  5. przikrywomy ściyreczkom i odstawiomy do wyrośniyńcio na ok 30min
  6. po wyrośniyńciu wałkujymy na prostokąt, smarujymy masłym, posypujymy cukrym trzcinowym i cynamonym
  7. zwijomy w roladka i tnymy na plastry ok 2cm
  8. rozkłodomy na blaszka i zostawiomy pod przikryciym do wyrośniyńcio
  9. przed wsadzyniym do piekarnika smarujymy jajkiym
Piyc w 180oC
Po wychłodzyniu polukrować abo posypać cukrym pudrym