Krupnik tradycyjny na żeberkach

SKŁADNIKI:

  • ok.0,5kg żeberek
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ćwierć selera
  • konsek pora
  • 3 kartofle
  • 6 łyżek krupów jynczmiynnych
  • świyżo natka pietruszkiziele angielskie, listek laurowy, pieprz w kulkach
  • sól, pieprz do smaku


JAK ZROBIĆ?

  1. żeberka umyć pod bieżoncom letnom wodom,
  2. pokroć na pojedyncze żebra, wciepać do garca i zaloć zimnom wodom.
  3. Marekwia, pietruszka, seler pokroć na kostka a por wciepać w całości,
  4. do zupy dodać tyż prziprzawy czyli kulki zielo i pieprzu i listek, trocha posolić.
  5. Warzić tak długo aż żeberka bydom miynkie.
  6. Kartofle ostrugać, pokroć w kostka i dodać do zupy.
  7. Krupy przepłukać na cedzitku pod zimnom wodom (niy trza tego robić jak sie chce mieć gynściejszo zupa) i wsuć do garca.
  8. Warzić do miynkości krupów.
  9. doprawić do smaku
  10. zupa wlywomy na talyrz i dekorujymy posiekanom natkom pietruszki.