Makówki

SKŁADNIKI:

  • 25dkg maku mlotego
  • 1l mlyka
  • 20dkg rodzynek
  • 20dkg mandli (migdałów)
  • ćwierć kostki masła
  • linga abo 2-3 żymły
  • ok 6 łyżek cukru
  • trocha wody
  • miska abo wiynkszo koma


JAK ZROBIĆ?

  1. zaczynomy od sparzynio ruzynek i mandli
  2. jak momy mandle w całości to krejymy na miyńsze
  3. na dno garca wlywomy ze 2-3 cynty wody kero trza zawarzić i do tyj wody wciepujymy mak, doprowadzomy do zawarzynio i dolywomy mlyko - warzymy dalij
  4. miyszać coby mak niy prziwar do dna
  5. jak mak trocha zmiynknie to wsuwomy bakalie, dodowomy masło i cukru do smaku
  6. krejymy linga abo żymły na sznitki
  7. na dół miski wlywomy tela maku z mlykiym coby przikryło dno i ukłodomy piyrszo warstwa żymły
  8. na żymła wylywomy zaś mak z mlykiym i te czynności powtarzomy tak długo aż braknie produktów ino trza pamiyntać że ostatniom warstwom je mak
  9. wiyrch idzie postroić rudzynkami, mandlami