na początek rychtujymy filong - suszone grziby zalywomy ok 0,5L wody i zostawiomy na ok 30minut (max 1h)
cebula siekomy, marekwia i pietruszka obiyromy i krejymy na drobno kostka, kapusta jak je fest kwaśno to delikatnie płuczymy, odsączomy i siekomy na drobniejsze
do garca wciepujymy kapusta, odsączone grziby (wody niy wykywomy), marekwia i pietruszka - całośc duszymy lekko podlywając wodom z grzibów jakieś 40min, w tym czasie podsmażomy cebulka na oliwie i dociepujymy do całości
duszymy jeszcze jakieś 20-15min, doprawiomy solom, pieprzym i delikatnie cukrym
odstawiomy do przechłodniyńcio i rychtujymy w tym czasie ciasto miyszając wszystkie składniki na ciasto
na stolnica wysuwomy trocha mąki, wałkujymy ciasto na ok 2mm, wykrowomy kołka, w środek dowomy farsz i dokładnie zaklejomy
pierogi warzymy w osolonyj wodzie, jak wyplynom to tak jeszcze ze 3min
WSKAZÓWKA: coby se pierogi zamrozić to styknie je zblanszować czyli krótko zatonkać we wrzącyj wodzie, ok 30sekund, ułożyć na wysmarowano olejym blaszka, poczekać aż ochłodnom i na tyj blaszce zamrozić żeby sie niy sklejały, jak sie trocha zmrożom to idzie przełożyć do bojtlika (woreczka)