SKŁADNIKI:
- syr bioły w konsku ok 250g
- 4-5 ząbków czosku
- zioła prowansalskie
- papryka ostro
- sól
- tymianek
- szolka dobrego oleju rzepakowego
- krałzka
JAK ZROBIĆ?
- idzie wykorzystać syr tzw. sałatkowy, syr feta albo tłusty twaróg - tyn syr krejymy w kosteczka
- na dno krałzki wsuwomy trocha ziół, papryka i ukłodomy piyrszo warstwa syra
- syr solymy i wyciskomy przez preska ząbek czosku, przesuwomy ziołami i powtarzomy czynności tak długo aż braknie nom syra
- całość zalywomy olejym, krałzka zakryncomy i wstawiomy do lodówki na conajmnij 3dni
WSKAZÓWKA 1. używomy nojlepij oleju rzepakowego tłoczonego na zimno nierafinowanego ale idzie użyć tyż oliwa z oliwek albo inny olyj rzepakowy
WSKAZÓWKA 2. taki syr w oleju idzie trzimać dość długo ino musi być zatonkany cały czos
WSKAZÓWKA 3. olyj idzie sie wykorzystać do sałatki, tonkanio chleba abo na pizza