SKŁADNIKI: (na 2,5L zupy)
- 0,5kg bani (dyni)
- pół cebuli abo 1 mało
- 2 ząbki czosku
- 25dkg pietruszki
- 25dkg marchewki
- 25dkg selera
- 200g syrka topionego śmietankowego (ok. 2 kostki)
- 100g masła
- śmietana 18% do dekoracji
JAK ZROBIĆ?
- bania wydrążyć - z 2kg bani momy jakieś 0,5kg miąższu jak chcymy reszta wykorzystać do dekoracji (bania idzie drążyć łyżkom abo gałkownicom do lodów)
- bania krejymy na myńsze konski (coby sie lepij smażyła) i smażymy jom na maśle razym ze posiekanom cebulom i przeciśniyntym czoskiym
- smażymy do miynkości
- gymiza (warzywa: marchew, seler, pietruszka) wciepujymy do osobnego gorczka, zalywomy wodom tak coby ino przikryć te warzywa, solymy tela wiela kartofle i warzymy do miynkości
- uwarzono gymiza razym z wodom wlywomy do usmażonyj banie
- wciepujymy syrek topiony, warzymy i jak sie tyn syrek roztopi to wszystko blyndujymy i doprawiomy do smaku
WSKAZÓWKA: idzie podować na talyrziku przistrojono śmietanom 18%, razym z prażonymi pestaki dyni, z grzankami abo groszkiym ptysiowym