Zupa krym z bani

SKŁADNIKI: (na 2,5L zupy)

  • 0,5kg bani (dyni)
  • pół cebuli abo 1 mało
  • 2 ząbki czosku
  • 25dkg pietruszki
  • 25dkg marchewki
  • 25dkg selera
  • 200g syrka topionego śmietankowego (ok. 2 kostki)
  • 100g masła
  • śmietana 18% do dekoracji

JAK ZROBIĆ?

  1. bania wydrążyć - z 2kg bani momy jakieś 0,5kg miąższu jak chcymy reszta wykorzystać do dekoracji (bania idzie drążyć łyżkom abo gałkownicom do lodów)
  2. bania krejymy na myńsze konski (coby sie lepij smażyła) i smażymy jom na maśle razym ze posiekanom cebulom i przeciśniyntym czoskiym
  3. smażymy do miynkości
  4. gymiza (warzywa: marchew, seler, pietruszka) wciepujymy do osobnego gorczka, zalywomy wodom tak coby ino przikryć te warzywa, solymy tela wiela kartofle i warzymy do miynkości
  5. uwarzono gymiza razym z wodom wlywomy do usmażonyj banie
  6. wciepujymy syrek topiony, warzymy i jak sie tyn syrek roztopi to wszystko blyndujymy i doprawiomy do smaku
WSKAZÓWKA: idzie podować na talyrziku przistrojono śmietanom 18%, razym z prażonymi pestaki dyni, z grzankami abo groszkiym ptysiowym