Zakwas buraczany

SKŁADNIKI:

 

  • 0,5kg buraków
  • 0,5L wody
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 3-4 ząbki czosku
  • 2 liście laurowe
  • 3 kulki ziela angielskigo
  • 5 ziorek pieprzu

 


JAK ZROBIĆ?

 

  1. buraczki ciynko łostrugać i pokroć w doś wielkie kostki, czosnek łobrać i rozgniyś nożym
  2. na dno glinianego boncloka wciepać prziprawy - liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w kulkach
  3. sól rozpuścić we wodzie
  4. buraki wciepać do naczynio glinianego i zaloć solankom tak, żeby buraki były całe przikryte i do tego dociepać czosnek
  5. naczynie przikryć ściyrkomi zostawić w ciepłym miejscu
  6. fermyntacja trwo 5-7dni ale nojlepij codziynnie sprawdzać czy sie na wiyrchu niy zbiyro bioło piana, jak by sie tak dzioło to trza jom ściągnąć wyparzonom łyżkom
  7. gotowy zakwas trza przecedzić i wloć do krałzki i trzimać w lodówce

WSKAZÓWKA: żeby przispieszyć fermyntacja na początek idzie dać trocha skórki z chleba ale po 3 dniach trza jom wyciągnąć!