buraczki ciynko łostrugać i pokroć w doś wielkie kostki, czosnek łobrać i rozgniyś nożym
na dno glinianego boncloka wciepać prziprawy - liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w kulkach
sól rozpuścić we wodzie
buraki wciepać do naczynio glinianego i zaloć solankom tak, żeby buraki były całe przikryte i do tego dociepać czosnek
naczynie przikryć ściyrkomi zostawić w ciepłym miejscu
fermyntacja trwo 5-7dni ale nojlepij codziynnie sprawdzać czy sie na wiyrchu niy zbiyro bioło piana, jak by sie tak dzioło to trza jom ściągnąć wyparzonom łyżkom
gotowy zakwas trza przecedzić i wloć do krałzki i trzimać w lodówce
WSKAZÓWKA: żeby przispieszyć fermyntacja na początek idzie dać trocha skórki z chleba ale po 3 dniach trza jom wyciągnąć!