Zupa a'la barszcz ukraiński

SKŁADNIKI:

  • porcja rosołowo, żeberko wieprzowe ok 200 g
  • 100 g wyndzonki
  • 1 pietruszka
  • 2 marekwie
  • pół selera
  • ćwierć włoskij kapusty
  • 2 średnie buraki
  • 400g tomatów
  • 3 wielkie kartofle
  • 1 zombek czosku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • ocet, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz
  • ok. 2 litry wody


JAK ZROBIĆ?

  1. Miynso i wyndzonka wciepujymy do garca, dodowomy pokroto we kostka gymiza czyli marekwia, pietruszka i seler, prziprawiomy solom, pieprzym ,dociepujymy ziele angielskie i liść laurowy.
  2. To wszysko warzymy ok 1 godziny.
  3. Po tym czasie wyciongomy miynso i wyndzonka a dociepujymy obrane i pokrote w kostka buraki, kartofle i poszatkowano kapusta.
  4. To wszysko warzymy jeszcze tela czasu aż buraki zmiynknom.
  5. Cebula szatkujymy a czosnek siekomy na ciynkie plastry i to podsmażomy na maśle. Dociepujymy do zupy.
  6. Tomaty trza sparzić i obrac ze skórki, drobno pokroć i dociepać do garca. to jeszcze na chwila powarzić razym do kupy.
  7. Doprawiomy solom, pieprzym i łoctym wg uznanio.
  8. Miynso wyciongniynte wcześnij obiyromy a wyndzonka krejymy w kosteczka i tyż dodowomy do zupy.