Miynso i wyndzonka wciepujymy do garca, dodowomy pokroto we kostka gymiza czyli marekwia, pietruszka i seler, prziprawiomy solom, pieprzym ,dociepujymy ziele angielskie i liść laurowy.
To wszysko warzymy ok 1 godziny.
Po tym czasie wyciongomy miynso i wyndzonka a dociepujymy obrane i pokrote w kostka buraki, kartofle i poszatkowano kapusta.
To wszysko warzymy jeszcze tela czasu aż buraki zmiynknom.
Cebula szatkujymy a czosnek siekomy na ciynkie plastry i to podsmażomy na maśle. Dociepujymy do zupy.
Tomaty trza sparzić i obrac ze skórki, drobno pokroć i dociepać do garca. to jeszcze na chwila powarzić razym do kupy.
Doprawiomy solom, pieprzym i łoctym wg uznanio.
Miynso wyciongniynte wcześnij obiyromy a wyndzonka krejymy w kosteczka i tyż dodowomy do zupy.