Zupa rybno z łepów

SKŁADNIKI:

  • 3 łepy z karpia
  • gymiza: pietruszka, marchewka, seler
  • jarzinka
  • sól
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • łyżka masła
  • śmietana
  • mąka

JAK ZROBIĆ?

  1. łepy oczyścić z łusek, łoczów i skrzeli
  2. wrazić do garca i zaloć zimnom wodom
  3. dać gymiza i prziprawy (1 marchewka, 1 pietruszka, plaster selera, 3 kulki ziela, 1 listek)
  4. warzymy ok 2h na małym ogniu
  5. przecedzomy, łepy po ochłodniyńciu obiyromy z miynsa i te miynso wciepujymy do naszego wywaru
  6. dowomy masło i robiymy zakłucka ze śmietany i mąki (ćwiercina szolki śmietany i łyżka mąki) - dobrze wyfyrlać, wloć i przewarzić

WSKAZÓWKA: zupa podowomy ze grzankami ze żymły robionymi na maśle