Knedle ze śliwkami

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg uwarzonych kartofli
  • 1 średnie jajco
  • 15-20 śliwek wyngierek
  • 200 g mąki pszynnyj
  • kopowiato łyżka mąki kartoflanyj
  • szczypta soli + łyżka soli do wrzątku, do garca


JAK ZROBIĆ?

  1. uwarzone karttofle przeciś przez presa
  2. poczekać aż trocha ochłodnom coby szło z nich wyrobić ciasto
  3. do ochłodniyntych kartofli nasuć obie mąki, dać jajco i szczypta soli
  4. dobrze wymiyszać ciasto tak coby niy było grudek
  5. obsuć stolnica abo blat mąka, rozwałkowac ciasto na rulon ok. 4cm
  6. pociąć rulon na równe konski (nom wyszło ok. 15)
  7. kożdo czyńść rozkłodać na rynce, wrazić śliwka, dokładnie zakleić i ukulać fajno kulka
  8. zawarzić woda w wielkim garcu z łyżkom soli
  9. do warzącyj wody wciepować knedle, delikatnie przemiyszać coby się niy przikleiły do dna
  10. jak wypłynom na wiyrch to warzić przez 4-5min
  11. podować z roztopionym masłym i cukrym