Zupa z oberiby

SKŁADNIKI:

  • pynczek oberiby z liściami (bulwa+liście młode)
  • gymiza (marekwia, pietruszka, seler)
  • miynso na zupa (żeberka abo udko z kurczaka)
  • kartofle
  • 2 ząbki czosku
  • masło
  • mąka
  • sól
  • pieprz


JAK ZROBIĆ?

  1. warzymy bulion z miynsa, lekko doprawiony
  2. gymiza trzymy na wielkich oczkach i wciepujymy do bulionu
  3. liście umyć, sparzić i zaloć zimnom wodom, posiekać na drobno i wciepać do wywaru
  4. bulwy myjymy, obiyromy i krejymy w kostka tak jak kartofle
  5. warzymy tak długo aż wszystko bydzie miynkie
  6. na tyglu topiymy masło i dodowomy mąka - wlywomy troszka wywaru i robiymy zesmożka
  7. na koniec warzynio zgniatomy czosnek i rozciyromy z solom, dodowomy do wywaru
  8. całość doprawiomy według uznanio