Boczek na cebuli duszony w piwie

SKŁADNIKI:

  • 1kg surowego boczku
  • 3 cebule
  • ok 250ml jasnego piwa
  • prziprawy: sól, majeranek, papryka
  • smalec do smażynio

JAK ZROBIĆ?
  1. boczek umyć pod letnom bieżącom wodomi pokroć na konski 5x5cm
  2. boczek posolić (ewyntualnie z rana zrobić solanka i potrzimać w nij pora godzin)
  3. na łymbokim doś wielkim tyglu rozgrzoć smalec i przirumiynić boczek z kożdyj strony
  4. cebula posiekać na piórka
  5. boczek ściągnąć z tygla ina tmtyglu lekko zarumiynić cebula
  6. do ceubli dosuć majeranku i papryki, wymiyszać i położyć na wiyrch obsmażone boczki
  7. do calości wloć piwo i dusić przikryte deklym ze 2h aż boczek bydzie miynki

WSKAZÓWKA: nojlepij to smakuje z młodymi kartoflami i młodom zasmażanom kapustom