Ciasto z bani

SKŁADNIKI:

na ciasto:

  • 280g mąki tortowyj
  • 300g bani (dyni) - już bez skóry
  • 3 jajca
  • 140g cukru
  • 200ml łoleju
  • łyżeczka proszku do pieczynio
  • łyżeczka sody
  • łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli


na krym:

  • 250g syrka mascarpone
  • 1 galaretka pomarańczowo
  • 1 szolka wrzątku
  • 1 szolka śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru
  • opakowanie Śnieżki w proszku (60g)


JAK ZROBIĆ?

  1. śmietonka trzimać w lodówce coby sie lepij ubiła a jajca w tymperaturze pokojowyj
  2. bania zetrzić na małych łoczkach
  3. w misce wymiyszać mąka, cynamon, proszek do pieczynio, soda i sól
  4. w drugij misce ubić jajca z cukrym, potym poleku wlywać łolyj i wymiyszać na najniższych obrotach miksera
  5. do masy delikatnie dodać miąższ z banie i leko zamiyszać, wsuć mąka i reszta składników i dobrze wymiyszać łyżkom
  6. forma wyłożyć papiórym, wloć ciasto i wrazić do nagrzotego do 180oC piekarnika na ok 40min
  7. galaretka zaloć wrzątkiym, rozmiyszać i łodstawić do wychłodniyńcio
  8. jak wychłodnie dodać syrek mascarpone i wymiyszać
  9. w osobnyj misce ubić śmietonka na sztywno z 2 łyżkami cukru i śnieżkom
  10. wychłodniynte ciasto przekroć w 2/3 wysokości, spodek wrazić nazot do blachy a wiyrch pokruszyć na miska
  11. śmietonka wymiyszać z syrkiym i galaretkom i wyłożyć na ciasto
  12. na wiyrch dać pokruszony wiyrch ciasta i wrazić do lodówki na conajmnij 3h a nojlepij na cołko noc


WSKAZÓWKA: ciasto na tortownica o średnicy 25cm, nojlepij użyć bania muscat, hokkaido abo piżmowo (bania zwyczajno je jaśniejszo)