pół szolki cukru drobnego abo cukru pudru - około 150 g
200 g płynnego miodu
pół szolki śmietany kwaśnyj 18 % - 150 g
4 żółtka jajec
2 łyżeczki sody oczyszczonyj
łyżeczka kakao
prziprawy: łyżka cynamonu; łyżeczka mlotego imbiru; po pół łyżeczki mlotych goździków, gałki muszkatołowyj, czornego pieprzu, kolyndry – idzie dać gotowo prziprawa do pierniczków ok. 20-30g
JAK ZROBIĆ?
do tyglika dać 150g masła, 200g miodu, łyżeczka kakao i wszystkie prziprawy abo gotowo miyszanka przipraw
podgrzywać na małym ogniu do całkowitego roztopiynio masła i odstawić do wychłodniyńcio
do małyj miski wloć śmietana i soda oczyszczono i dokładnie wymiyszać łyżkom
do wielgij miski przesioć mąka, 4 żółtka, wymiyszano śmietana z sodą, pół szolki drobnego cukru i na koniec wloć słodki krym z tyglika
wszystko razym wymiyszać łyżkom, przikryć foliom i wstawić do lodówki na conajmnij 10h (ciasto bydzie klejonce ale w lodówce zrobi się plastyczne jak plastelina)
po wyciągniyńciu ciasta ze lodówki stolnica posuć mąką, rozwałkowywać ciasto na ok. 8mm-1cm i wykrować pierniczki
piyc na blaszce na papiórze o 10-11minut w 170oC
WSKAZÓWKA: ciasto na pierniki trza chłodzić conajmnij 10h wiync nojlepij zrobić se go dziyń przed pieczyniym, pierniki idzie jeść zaro po upieczyniu, niy trza czekać aż zmiynknom