Kulki rybne we łoccie

SKŁADNIKI NA KULKI:

  • 0,5kg ryb surowych obojyntnie jakich (czym bardzij różnorodne tym kulki lepsze)
  • 1 mało żymła
  • 1 mało cebula
  • 1 jajco
  • sól, pieprz, magi do smaku
  • olyj do smażynio
  • tarto żymła do obkulanio


SKŁADNIKI NA ZALYWA:

  • 4 szolki wody
  • 3/4 szolki łoctu
  • płasko łyżeczka cukru
  • 5 plasterków marekwi
  • 1 łyżeczka jarzinki (sypkij)
  • pół kostki rosołowyj
  • 4 kulki ziela
  • 1 wielki listek laurowy
  • trocha magi


JAK ZROBIĆ?

  1. zaczynomy od przirychtowanio zalywy, bo łona musi ochłodnąć
  2. woda, łocet i reszta składników na zalywa wciepujymy do garca i zawarzujymy - odstawiomy na bok
  3. cebula i ryby mielymy we maszynce do miynsa
  4. żymła moczymy we mlyku abo we wodzie i odciśniynto dodowomy do ryby
  5. wciepujymy jajco i prziprawy i dokłądnie miyszomy
  6. masa ni może być za rzodko, jak je za rzodko to dodowomy żymły tartyj
  7. formujymy kulki i kulomy je w żymle tartyj, wciepujymy do gorkigo łoleju i smażymy tak długo aż sie fajnie przibronocom
  8. przeciepujymy kulki do wielkij krałzy abo jakigoś szklanego naczynia i zalywomy zalywom


WSKAZÓWKA: kulki muszom ze 3 dni leżeć we łoccie, żeby przeszły