{jcomments on}

Karczek w krałzie

SKŁADNIKI:

  • 1kg karczku
  • 2 ząbki czosku
  • 1,5 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 20g soli peklowyj
  • pół łyżeczki pieprzu


JAK ZROBIĆ?

  1. miynso pokroć tak, żeby swobodnie wlazło do krałzy, potym go wyciągnąć a krałza umyć i odstawić
  2. prziprawy (sól, majeranek, lubczyk, pieprz wymiyszać razym w asyjetce
  3. czosnek przeciś przez preska i dodać do miyszanki przipraw
  4. kożdy konsek miynsa obkulać w prziprawać tak, aż wszystko wykorzystomy
  5. tak przirychtowane miynso zostawiomy we lodówce na 2dni
  6. po 2-ch dniach wrażujymy miynso do grałzów i zakryncomy dokładnie
  7. krałzy wrażujymy do wielkigo garca, zalywomy wodom do 1/3 wysokości krałzy i warzymy conajmnij 2h
  8. jak sie zawarzom to zostawiomy te krałzy w garcu aż wychłodnom


WSKAZÓWKA: krałzy trzimiymy we lodówce abo w ciymnym chłodnym miejscu, takie krałzy idzie trzimać i 3 miesionce, pod warunkiym, że sie użyło soli peklowyj, sól peklowo idzie zastąpić solom zwykłom ale miynso zmiyni kolor i skróci sie czas trzimanio zawarzonych krałzów do ok 1 miesiąca