Filet z kurczaka pieczony na kartoflach

SKŁADNIKI:

  • 4 połówki fileta z kurczaka
  • kartofle
  • ok 150g żółtego syra
  • sól i pieprz
  • czosnek suszony, curry, tymianek, papryka czyrwono
  • olyj
  • sos sojowy
  • miód


JAK ZROBIĆ?
  1. kartofle jak som młode to styknie je ino dobrze umyć a stare kartofle trza łobrać
  2. warzymy w osolonyj wodzie ale tak coby nom sie niy rozwarziły bo potym bydymy je kroć na ćwiartki (a jak momy fest wielkie kartofle to na myńsze konski)
  3. w małyj asyjetce miyszomy marynata do kurczaka: 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka papryki, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczke czosku suszonego i 1 łyżeczka tymianku, 2 łyżki łoleju, niypełno łyżeczka sosu sojowego i 2 łyżeczki miodu - dokładnie miyszomy
  4. filety z kurczaka myjymy i nacinomy w poprzek ale tak coby niy przeciąć blank
  5. kartofle odcedzić, pokroć na ćwiartki (abo myńsze), poukłodać na blacha i skropić olejym
  6. kurczaka smarujymy dokładnie marynatom, w tych naciyńciach tyż i ukłodomy na kartofle
  7. syr żółty krejymy na plastry i wkłodomy w naciyńcia kurczaka
  8. rozgrzyomy piekarnik do 200oC i wrażujymy na ok 45minut tak coby sie kurczak fajnie zarumiynił