kartofle jak som młode to styknie je ino dobrze umyć a stare kartofle trza łobrać
warzymy w osolonyj wodzie ale tak coby nom sie niy rozwarziły bo potym bydymy je kroć na ćwiartki (a jak momy fest wielkie kartofle to na myńsze konski)
w małyj asyjetce miyszomy marynata do kurczaka: 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka papryki, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczke czosku suszonego i 1 łyżeczka tymianku, 2 łyżki łoleju, niypełno łyżeczka sosu sojowego i 2 łyżeczki miodu - dokładnie miyszomy
filety z kurczaka myjymy i nacinomy w poprzek ale tak coby niy przeciąć blank
kartofle odcedzić, pokroć na ćwiartki (abo myńsze), poukłodać na blacha i skropić olejym
kurczaka smarujymy dokładnie marynatom, w tych naciyńciach tyż i ukłodomy na kartofle
syr żółty krejymy na plastry i wkłodomy w naciyńcia kurczaka
rozgrzyomy piekarnik do 200oC i wrażujymy na ok 45minut tak coby sie kurczak fajnie zarumiynił