Chłodnik ogórkowy

SKŁADNIKI:

 

  • 30dkg świyżych ogórków
  • 0,5L jogurtu naturalnego abo maślonki, ewentualnie śmietany
  • mały ząbek czosku
  • 4 jajca
  • 4 kartofle
  • sól i pieprz
  • sznitloch (szczypiorek) abo koperek

JAK ZROBIĆ?
  1. zaczynomy rychtowanie od uwarzynio kartofli i jajec, kartofle warzymy w osolonyj wodzie a jajca na twardo
  2. ogórki łobiyromy i trzymy na tarce na rubych łoczkach, dodowomy sól, pieprz i przeciśniynty przez preska czosnek
  3. wlywomy do miski z łogórkami jogurt abo maślonka (śmietana) i wstawiomy do lodówki na conajmnij pół godziny
  4. wyciągomy chłodnik, miyszomy i w razie potrzeby doprawiomy solom i pieprzym
  5. na talyrz rozkłodomy pokrote w kosteczka kartofle, zalywomy chłodnikiym, ukłodomy na wiyrch jajca pokrote na pół
  6. sznitloch abo koperek siekomy drobno i posypujymy po wiyrchu chłodnik