Sos boloński

SKŁADNIKI:

  • 25dkg wołowiny mlotyj
  • 25dkg wieprzowiny mlotyj (nojlepij lopatki)
  • 1 wielko cebula
  • 2 ząbki czosku
  • 2 marekwie 200g
  • 3 łodygi selera naciowego
  • biksa tomatów w konskach 400g
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/3 szolki mlyka
  • 1L bulionu
  • olyj do smażynio
  • sól, oregano i pieprz

JAK ZROBIĆ?
  1. do tygla wloć olyj do smażynio i wciepać posiekano cebula - smażić ok 8-10min
  2. jak sie cebula przismaży to dociepujymy pokroty w plasterki czosnek - smażić ok 2min
  3. marekwia i łodygi selera krejymy dość drobno, nojlepij w kosteczka i dociepuymy na tygiel, całość smażymy jakieś 5min
  4. gymiza przeciepujymy do wiynkszego garca a na tyglu smażymy miynso ok 10min, cały czos miyszać coby sie niy posklejało (idzie doloć trocha oleju)
  5. podsmażone miynso przeciepujymy do garca i dolywomy podgrzoty bulion
  6. doprawić solom, pieprzym i oregano
  7. dociepać tomaty z biksy i koncyntrat, całość miyszomy i doprowadzomy do wrzocio, przikrywomy garniec deklym i trzimiymy na małym łogniu ok 2h
  8. 30min przed końcym warzynio doloć mlyko, doprowadzić do wrzocio, zmniyjszyć łogiyń i dusić jeszcze te 30min

WSKAZÓWKA: idzie podować z nudlami do spaghetti, nudlami świderkami abo ryżym