Pulpety w zołzie koperkowyj

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg miynsa mlotego
  • 1 cebula
  • 1 sucho ┼╝ym┼éa
  • 1 jajco
  • bulion do warzynio (abo wywar z jarzin)
  • s├│l, pieprz

  • 1/4 kostki mas┼éa
  • 3 ┼éy┼╝ki m─ůki
  • ┼Ťmietana
  • koperek ┼Ťwiy┼╝y abo mro┼╝ony

JAK ZROBI─ć?
  1. cebula pokro─ç w kostka, zeszkli─ç, wciepa─ç do miynsa
  2. ┼╝ym┼éa namoczy─ç we wodzie, odci┼Ťniynto doda─ç do miynsa, wciepa─ç jajco, dobrze wymiysza─ç i doprawi─ç do smaku
  3. formować małe kulki, wciepać do bulionu abo wywaru
  4. warzi─ç ok 10min na ma┼éym ogniu, wyci─ůgn─ů─ç
  5. bulion zawarzi─ç
  6. mas┼éo roztopi─ç i doda─ç 3 ┼éy┼╝ki m─ůki - zrobi─ç zesmo┼╝ka
  7. dolywać bulionu tak długo, aż zołza bydzie odpowiednio gynsto
  8. wciepa─ç koperek, zawarzi─ç, doda─ç ┼Ťmietany
  9. pulpety wciepać do zołzy