Blomkol łobiyromy na kwiotki, myjymy pod bieżoncom wodom i warzymy w osolonyj wodzie (1 łyżeczka soli na liter wody)
Zanim blomkol sie uwarzi namoczomy se nasza żymła abo we wodzie abo we mlyku
Blomkol wahujymy coby sie niy rozwarził, mo być taki gynał ale ani niy twardy ani niy blank miynki
Po uwarzyniu przecedzony i wciepujymy do miski, gnietymy widełkom abo przeciskomy przez preska do kartofli
Cebula siekomy na drobne konski, do miski wciepujym odciśniynto żymła, posiekano cebula i jajco, wszysko doprawiomy do smaku solom i pieprzym idzie sie tyż pomagować
Formujymy rynkom karminadle, wg uznanio - okrongłe, plaskate, jajowate, wielkie małe - jak lubicie
Kulomy karminadle we żymle tartyj i smażymy na rozgrzotym tyglu