Miynsny przekłodaniec

SKŁADNIKI:

  • 1 podw├│jny filet z kurczaka
  • 600g ┼éopatki wieprzowyj
  • 0,5kg pieczarek
  • 150g ┼╝├│┼étego syra
  • 2 cebule
  • 4 z─ůbki czosku
  • natka pietruszki
  • 1 jajco
  • 1 ma┼éo sucho ┼╝ym┼éa abo p├│┼é wielkij
  • p├│┼é szolki kwa┼Ťnyj ┼Ťmietany
  • 3 ┼éy┼╝ki majonezu
  • prziprawa do kurczaka abo s┼éodko papryka
  • s├│l i pieprz
  • olyj

JAK ZROBI─ć?
  1. rychtowanie zaczynomy od zamoczynio żymły we wodzie abo we mlyku (tak jak do karminadli)
  2. łopatka trza pomloć
  3. naczynie ┼╝aroodporne smalujymy olejym
  4. filet z kurczaka krejymy na paseczki, sujymy prziprawom do kurczaka, delikatnie miyszomy i ukłodomy na dno naczynia
  5. obie cebule obiyromy, szatkujymy i przismażomy na rozgrzotym tłuszczu, jak sie usmażom to połowa odbiyromy do osobnego naczynio a połowa łostawiomy w tygliku
  6. pieczarki krejymy w plastry i dociepujymy na tyglik do cebule - doprawiomy solom i pieprzym i chwila sma┼╝ymy
  7. pieczarki odstawiomy do przechłodniyńcio i do chłodnego dociepujymy posiekano pietruszka, miyszomy i wykłodomy na kurczaka
  8. syr trzymy na wielkich łoczkach i wykłodomy na pieczarki
  9. do mlotego miynsa dociepujymy cebula, odci┼Ťniynto ┼╝ym┼éa, 2 z─ůbki czosku przeci┼Ťniynte przez preska, doprawiomy solom i pieprzym i wyk┼éodomy na syr - r├│wnomy ┼éy┼╝kom
  10. ┼Ťmietana miyszomy z majonezym, przeciskomy 2 z─ůbki czosku, doprawiomy solom i pieprzym i wylywomy na som wiyrch
  11. Rozgrzywomy piekanik do 180oC i piekymy ok 60-70min
WSKAZ├ôWKA: bezpiecznie bydzie piyc nasze danie pod przikryciym a na 20min przed ko┼äcym d┼║wign─ů─ç dekiel coby sie trocha z wiyrchu przibronoci┼éo. podowomy pokrote na kwadraty