Swojski wuszt pieczony

SKŁADNIKI:

  • 1,5kg karczku, łopatki (może być jeszcze schaby i szinki - nojlepij pomiyszać) - miynsa mo być w sumie 1,5kg
  • 0,5kg boczku
  • 30g soli peklowyj
  • 4g pieprzu
  • 3 wiynksze ząbki czosku
  • szczypta gałki muszkatołowyj
  • ewyntualnie trocha jałowca

JAK ZROBIĆ?
  1. miynso zmielić na grubył łoczkach (ok 8) a boczek na małych, zasolić i łostawić na 2-3dni we lodówce ale codziynnie doglondać i przemiyszać
  2. przed nabijaniym do jelit dodać reszta przipraw (pieprz, przeciśniynty przez preska czosnek, gałka i ewyntualnie jałowiec)
  3. dokładnie wymiyszać i nabić do jelit
  4. zrobić se wuszty abo idzie łostawić taki ślimok z wusztu i piyc w nagrzotym do 100oC piekarniku z termoobiegiym przez 2-3h - obserwować