Chlyb na piwie

SKŁADNIKI:

  • 150ml ciepłyj wody
  • 40g drożdże
  • 2 płaskie łyżki miodu
  • 4 szklonki mąki pszynnyj
  • 1,5 szklonki mąki żytniej
  • 500ml piwa
  • 3 łyżeczki soli
  • 4 łyżki oleju
  • troszka mlyka (do pokropiynio chleba)
  • troszka bułki tartyj (do wysucio forymki)
  • 2 forymki na babka


JAK ZROBIĆ?

  1. Do miski wloć woda, wkruszyć drożdże i dodać miód – dobrze wymiyszać, przikryć ściyrkom i odstawić na ok. 10min
  2. Do wielkij miski wsuć obie mąki, dodać sól, olyj i piwo a na koniec dodać zaczyn z drożdży.
  3. Wymiyszać to mikserym z hokiym abo dobrze wymiyszać rynkom, napowietrzając ciasto.
  4. Przikryć ściyreczkom i zostawić do wyrośniyńcio na 1h
  5. 2 forymki na babka wysmarować olejym i wysuć bułką tartą i po godzinie rozdzielić ciasto na te 2 forymki, przikryć ściyrkom i zostawić do wyrośniyńcio na 30min.
  6. Nagrzoć piekarnik do 220oC
  7. Wyrośniynty chlyb skropić mlykiym i wrazić do piekarnika nagrzotego do 220oC na 10min
  8. Po 10min zmniyjszyć tymperatura do 180oC i piyc chlyb jeszcze przez ok. 40-45min
  9. Po upieczeniu zaro wyciągnąć z piekarnika do wychłodniyńcio