Kartoflonka

SKŁADNIKI:

  • 30dkg miynsa drobiowego abo wieprzowego (nojlepij z kościom)
  • 1kg kartofli
  • 2 marekwie
  • 1 pietruszka
  • ćwierć selera
  • mało cebula
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól i pieprz
  • pół szolki śmietonki kwaśnyj
  • 2 łyżeczki mąki


JAK ZROBIĆ?

  1. miynso zalywomy wodom, dodowomy sół, pieprz i warzymy
  2. jak miynso sie podwarzy to dociepujymy gymiza (marekwia, pietruszka i seler krejymy w drobno kostka, a kartofle we wiynkszo) - warzymy niecałe 40minut
  3. posiekano cebulka idzie przesmażyć na maśle (ale niy trza) i dodać do zupy
  4. jak wszystko bydzie miynkie to robiymy zakłócka z mąki - mąka wyfyrlać ze śmietonkom i zahartować czyli doloć trocha gorkij zupy
  5. zakłócka wlywomy do zupy i warzymy ze 5 minut


WSKAZÓWKA: żeby zupa miałą lepszy smak to wszystkie warzywa je dobrze przesmażyć na maśle