miynso pokroć, dodać do garca, dociepać gymiza (marekwia i seler) i zaloć taką ilościom wody żeby było przikryte, dodać ziele, liść i warzić ok 1h do miynkości.
na 5minut przed końcym warzynio dodać wątroba
miynso i gymiza wyciągnąć z wywaru i łostawić do wychłodniyńcio
do zimnego wywaru wrazić żymła
wychłodniynte miynso zmielić na drobnych łoczkach 3 razy
gymiza i odciśniynto żymła tyż zmielić
do miynsa dodać 2 żółtka
biołtka ubić na szywno piana i delikatnie wymiyszać z masą miynsnom
1 szolka wywaru doloć do masy, doprawić solą, pieprzym i gałką i wymiyszać drewnianą łyżką
forma do pieczynio pasztetu natłuścić i wysuć bułką tartą
piyc ok 1h w 180oC
WSKAZÓWKA: piyc tak długo aż pasztet odyńdzie od rantów formy ale trza dować pozór coby sie niy spolił abo za fest niy wysuszył, do pasztety idzie sie dodać zioła, abo suszone śliwki abo suszono żurawina