Pasztet pieczony wieprzowy

SKŁADNIKI:

 

  • 0,5kg wątroby wieprzowyj
  • 0,5kg boczku
  • 0,5kg łopatki
  • marekwia i seler
  • 1 czerstwo żymła (bułka)
  • ziele angielskie i liść laurowy
  • 2 jajca
  • 0,5 cebule
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowo

JAK ZROBIĆ?
  1. miynso pokroć, dodać do garca, dociepać gymiza (marekwia i seler) i zaloć taką ilościom wody żeby było przikryte, dodać ziele, liść i warzić ok 1h do miynkości.
  2. na 5minut przed końcym warzynio dodać wątroba
  3. miynso i gymiza wyciągnąć z wywaru i łostawić do wychłodniyńcio
  4. do zimnego wywaru wrazić żymła
  5. wychłodniynte miynso zmielić na drobnych łoczkach 3 razy
  6. gymiza i odciśniynto żymła tyż zmielić
  7. do miynsa dodać 2 żółtka
  8. biołtka ubić na szywno piana i delikatnie wymiyszać z masą miynsnom
  9. 1 szolka wywaru doloć do masy, doprawić solą, pieprzym i gałką i wymiyszać drewnianą łyżką
  10. forma do pieczynio pasztetu natłuścić i wysuć bułką tartą
  11. piyc ok 1h w 180oC

WSKAZÓWKA: piyc tak długo aż pasztet odyńdzie od rantów formy ale trza dować pozór coby sie niy spolił abo za fest niy wysuszył, do pasztety idzie sie dodać zioła, abo suszone śliwki abo suszono żurawina